טיפ לצעדים ראשונים
לעשות את הצעדים הראשונים במרחב, כמה זה מרגש, אבל... בכל זאת איך נחזק אותם?
כמה נק' למחשבה :
לחזק את הקיים לתת מילה טובה על עבודה לשבח את מה שיש ולתת לגוף להתחזק בעמידה.
ככל שהתינוק יעמוד יותר המערכת תלמד לייצב את עצמה על המישור האנכי.
המגע העמוק נותן תחושת הימצאות במרחב: הנה הרגליים שלי, ויש לי את הפידבק לא רק מהרצפה אלא מאמא/אבא/ מטפלת שנוגעים מסביב בשוק והירך והברך והקרסול.
הליכה במרחב הינה הבשלה של כל המע' השילדית, אבל לא רק. הרבה פעמים אנחנו אומרים: 'אין לו מספיק ביטחון, לא ברמה הגופנית - אלא ברמה הרגשית.' ואת זה אנחנו יכולים להעצים במגע עמוק ובמילות שבח. איך פו הדוב אמר "ברגע שגילית איזה מכפות רגליך היא הכף הימנית, כבר אין לך הרבה התלבטויות בקשר למי מהן היא הכף השמאלית ואז נותרה הבעיה – באיזה מהן להתחיל לצעוד..." {א.א. מילן}
בהצלחה להליכה בדרכים טובות.
נ.ב.
רבים מהורים חושבים שאחרי שהתינוק הולך חייבים לקנות נעליים, זו טעות נפוצה שמפרנסת בעיקר את יצרני הנעלים. רצוי שהתינוק יהיה יחף כמה שיותר ואם הוא בחורף אז להצטייד בגרביים עבות מונעות החלקה או נעלי עור רכים ללא סוליה.
בכפות הרגלים יש 23 עצמות קטנות. היא בנויה מ-3 קשתות המייצבות אותה. יש הרבה חיישנים תנועתיים הנמצאים בכף הרגל שנותנים אינפורמציה שוטפת כל הזמן למח לגבי מיקום הרגל במרחב. האם יש בליטה או שקע ואם המצע של הדריכה הינו חלק או מחוספס ועוד. כשנועלים נעליים כל האינפורמציה הזו נעלמת, לכן כדאי, עד שהתינוק ילמד לבד איך למקם את עצמו במרחב, לתת לו להתנסות, לתת לו ליפול, מהנפילה התינוק לומד הרבה מאד. דרך ההתנסות הוא ילמד להכיר את המשטחים הישרים או עם השקעים או עם הגבעות וילמד על ידי התנסות. ועל זה נאמר "קום והתהלך בארץ".